Make a New Post

07 март 2007

Iron Maiden в София! (и аз ще съм там)

И това ако не е събитие. И то какво!

Maiden в България е сбъдната мечта за адски много хора както сам се убедих снощи и днес.

Двамцата с Пейчо дружно бяхме решили, че каквото и да става ще сме от първите на билетния център на НДК и ще вземем заветните билети. За тази цел вчера се запасихме с ядене, пиене и всичко останало и отидохме да чакаме още в 10:30 вечерта.

Там вече имаше създадена организация и се записахме под номера 28 и 29. Културна работа, вместо да се бием за място всеки си беше под номер и всеки знаеше кои са преди него. Друг е въпроса, че към 5-6 сутринта номерата почнаха да стават трицифрени ...

Естествено имаше някои, които си мислеха, че са по-хитри от нас и ще успеят хем да се наспят, хем да прередят хора, чакали по 12 и повече часа (първият е отишъл в 2 следобяд вчера). Еми не става така. Най-учтиво ги премествахме на правилните им места и продължавахме да чакаме касате да отвори. Една майка дори се опита да се възползва от малкото си дете, но и това не и помогна.

През цялото време имаше култови изпълнения - ей така някой подхващаше песен и всички почвахме да пеем дружно, най-вече на Maiden (естествено), но и на групи като Хиподил и Обратен Ефект :-) През 5 минути спонтанно се организираха състезания по отборно надвикване като най-често употребяваната дума беше "йебанеее" :-))

Имаше една много колоритна личност - човек на видима възраст около 40, който погълна огромно количество алкохол и се държа изненадващо добре. Аз след 5 бутилки Black Ram и незнайно колко бири нямаше да оцелея. А по едно време нещо се спъна и от якето му падна съвсем истински револвер, зареден със съвсем истински патрони ... Пича си се наведе, събра половината патрони, зареди си оръжието и най-спокойно отиде да си търси бутилката. Какво повече да кажа :-))

Иначе на касата минахме доволно бързо, всички се бяхме строили предварително и и влизахме на групи от по 5 души за да е по-лесно. Евала на номер 1, който остана и след като си взе билетите за да помага на останалите да се организират. Големи нерви трябва да е имал за да понесе наплива от хора сутринта и особено тези, мрънкащите, които се оплакваха, че са станали в 8 и не са в първите 10. Ми няма да бъдат много ясно. Да бяха дошли в 9 ... ама вчера.

2 Comments:

At 11:11 пр.об., Anonymous Анонимен said...

Такива преживелици се помнят дълго и да не кажа почти колкото самия концерт, а понякога са и по интересни! Както и по футболните мачове - отиването до стадиона е по-интересната част от самия мач(или поне за мен е така)

Много благодаря за билетчето :)

Да се надяваме концерта да е хубав и ние да сме доволни!

 
At 7:42 сл.об., Blogger Ste said...

Чул те Господ!
Ама то като се замислиш може ли да не стане хубав концерта?!?

 

Публикуване на коментар

<< Home